Laatste nieuws - Vrienden van het van Weel Bethesda Ziekenhuis

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Laatste nieuws

 
2024  
Juni Naar aanleiding van het 45 jarig bestaan heeft Tennisvereniging Stellendam een 24 uurs tennistoernooi georganiseerd voor het goede doel. Het goede doel was onze stichting. Vele vrijwilligers hebben hun handen uit de mouwen gestoken om er een succes van te maken. Er was o.a. een barderie waar de Stichting ook een stand had. Na de 24 uur mocht de voorzitter van de Stichting een check ontvangen van maar liefst € 10.000,00. Overeenkomstig de wens van de tennisvereniging wordt dit geld besteed aan een auto waarmee de kinderen zelf naar de OK kunnen rijden en comfortabele stoelen voor oncologie- en orthopediepatienten. Het bestuur van de Stichting dankt de tennisvereniging met alle vrijwilligers en sponsoren voor deze donatie aan onze Stichting. Voor het pers bericht in het Eilanden Nieuws klikt u hier. Voor het pers bericht in Groot Goeree-Overflakkee klikt u hier.

Jan De Stichting heeft een check mogen ontvangen van De Vogel verzekeringen + financieel advies. De Stichting is daar erg blij mee. Zij gaan dit besteden aan diverse projecten. Voor het pers bericht klikt u hier.

2023  
28 Dec De Stichting heeft na lang wachten de Ebus bronchoscoop kunnen overhandigen. Het gaat hier over een bedrag van € 240.000,- dat bijeen is bracht door de vele giften van ondermeer de Protestantse Gemeenschap in Oostvoorne, legaten van ondermeer dhr. Kooijman en dhr. Breen en een erfenis. Wij zijn alle gevers dankbaar dat wij dit hebben kunnen doen voor het ziekenhuis. Klik hier voor het persbericht in Eilanden Nieuws.
Met deze gift heeft de Stichting vanaf de oprichting in 2007 meer dan € 1.200.000,- aan apparatuur aan het ziekenhuis mogen overhandigen. Maar we zijn er nog niet. Juist in deze moeilijke tijd wil de Stichting zich inzetten om extra investeringen voor het ziekenhuis te realiseren.
1 Apr De club "WOW" (wilde oude wijven) is in de prijzen gevallen mede door toedoen van onze secretaris. Hiermee is de Stichting €400,- rijker geworden.
Feb De club "WOW" (wilde oude wijven) gaan meedoen met de Eilandquiz van de Ladies Circle. Als goed doel hebben zij de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland aangewezen. Nu hopen dat ze gaan winnen, succes dames!
Jan Het jaar begint goed. De giften stromen binnen:
 • Fysiotherapeut Pol uit Hellevoetsluis heeft zijn praktijk gesloten. Bij zijn afscheid heeft hij in plaats van cadeaus een gift gevraagd t.n.v. de Stichting. Dit heeft € 112,59 opgebracht. Mooi initiatief en wij wensen hem toe dat hij lang van zijn pensioen mag genieten.

 • De Protestantse Gemeente in Oostvoorne heeft met het Avondmaalproject (en een aanvulling van de diaconie) het prachtige bedrag van € 4000,00 bij elkaar gespaard. Een check is overhandigd op 22 januari aan de voorzitter.

  De voorzitter heeft de gemeente toegesproken en bedankt voor deze gift.

 • Éénmaal in de tien jaar worden de voorwerpen die in het ziekenhuis zijn gevonden verkocht. De opbrengst wordt geschonken aan een goed doel. Dit keer was de Stichting het goede doel en kon € 375,00 bij schrijven op de rekening.

 • 2022  
  15 dec Officieel zijn de tilliften overhandigd. Het was een lang traject waarbij de Stichting meer tilliften heeft gesponserd als in eerste instantie was geschonken. Klik hier voor het persbericht in Eilanden Nieuws hier voor het persbericht in Groot Goerree.
  Voor Toos Buijs (secretaris) was dit het laatste officiële moment binnen haar functie. Toos heeft zich vanaf de oprichting van de stichting in 2007 altijd met hart en ziel ingezet ten behoeve van de patiënten van het ziekenhuis. Wij danken Toos voor haar jarenlange inzet en de fijne samenwerking! Per december is Natasja Robijn de nieuwe secretaris van de stichting.
  12 sept Naar aanleiding van de verkoop van schilderijen (zie 20 december 2021) kon de Stichting een "wipkip" in de vorm van een dolfijn schenken aan de kinderafdeling. Klik hier voor de persbericht in het Eilanden Nieuws en Groot Goerree
  27 mei De dames Margret van den Braak en Bea Noteboom (twee ex-medewerkers van het laboratorium) hebben hun verjaardag gevierd en hebben voor 2 goede doelen een bedrag opgehaald waarvan de helft (310 euro) voor onze Stichting is. Mooi initiatief. Hartelijk dank.
  7 mrt De Stichting heeft twee behandelstoelen mogen overhandigen; een voor de wondverpleegkundige en een voor de gipskamer. Klik hier voor het persbericht in het Eilanden Nieuws.
  1 mrt Van supermarkt AH heeft de stichting geld gekregen die door de klanten is opgebracht via het statiegeld. Klik hier voor de overhandiging.
  2021  
  20 dec De opbrengst van de schilderijen van Jeanet van der Kamp is overhandigd. Een prachtig bedrag van € 3100,00. Wij danken Jeanet van der Kamp voor dit initiatief. Klik hier voor het persbericht in het Eilanden Nieuws.
  22 okt. Jeanet van der Kamp laat een aantal schilderijen van haar hand zien in de gangen van de poli van het ziekenhuis. De schilderijen worden vanaf € 50.00 aangeboden en verkocht aan de hoogste bieder, waarbij de opbrengst geheel voor de Stichting is. Klik hier om het persbericht te lezen. Voor meer informatie, kijk op de website van Jeanet van der Kamp.
  21 juli De Stichting heeft een gift van €100.000,- gekregen van iemand die graag anoniem blijft. Wij zijn hier zeer blij mee en danken de betreffende persoon.
  21 juni De Stichting heeft op deze dag twee VR brillen overhandigd aan het afdelingshoofd van de IC en twee VR brillen aan het afdelngshoofd van de kinderafdeling. Met deze brillen kunnen de patienten zich wanen in een virtuele wereld waarmee stress, pijn en angst even worden vergeten. Lees de persberichten van Het Eilanden-Nieuws en het AD.
  2020  
  4 dec. De tweede schenking dit jaar was voor de OK. Specifiek voor de patientveiligheid kan een apparaat worden aangeschaft waarmee een dubbel check kan worden gedaan bij het toedienen van geneesmiddelen. U kunt hier het persbericht van Flakkeenieuws.nl lezen.
  5 okt. De Stichting heeft een schenking kunnen doen aan de KNO poli van €12.000,- t.b.v. van de uitbreiding van de gehoortest cabine. Dit gebeurde op Coronaveilige afstand zoals te zien is op de foto. U kunt hier het persbericht van Flakkeenieuws.nl lezen.
  aug. De Stichting verwelkomt een nieuwe partner. Het is bedrijf CTH Raadgevend Ingenieurs gespecialiseerd in brandveiligheid en externe veiligheid. Op het internet kunt u meer informatie krijgen over het bedrijf.
  juni De Stichting krijgt een legaat van de overleden heer J. Breen.
  jan. Het jaar is goed begonnen voor de Stichting. In de eerste week hebben we twee giften ontvangen: van de Hervormde Diakonie en van makelaardij De 3 Linden. Daarnaast hebben we een nieuwe vriend. Nieuwe vrienden worden niet vermeld in deze rubriek, maar deze vriend betaald een partnerwaardig bedrag per jaar en dus het vermelden waard.
  2019  
  26 nov. De Stichting heeft een schenking kunnen doen aan de poli urologie van €64.000,- t.b.v. een Holmium YAG Laser. Lees hier het persbericht.
  26 sept. N.a.v. het opheffen van zangkoor "Ons Koor" uit Middelharnis heeft de stichting een cheque ontvangen van € 5325,-. Lees hier het persbericht.
  11 sept. Ter ere van het 100 jarig bestaan van de Landarbeidersvereniging "De Vooruitgang" heeft de stichting een cheque van
  € 5000,- mogen ontvangen.
  Tijdens deze overhandiging is de nieuwe website van de stichting gelanceerd.
  Lees hier het persbericht.
  6 juli De voetbalvereniging WFB uit Ouddorp heeft een 24 uurs voetbaltoernooi georganiseerd. De baten kwamen ten goede aan de kinderafdeling van het Van Weel-Bethesda ziekenhuis. De stichting had op die dag een kraam op het terrein van voetbalvereniging. Daar kon men boeken kopen of een enveloppe a € 1,00 trekken. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door enkele gulle gevers. De opbrengst van de kraam was € 163,00. 's Avonds kon de voorzitter van de stichting een cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 50.000,00. Een prachtig bedrag. De cheque is direct doorgegeven aan een afvaardiging van de kinderafdeling. Lees hier het persbericht.
  24 april De stichting heeft een schenking kunnen doen voor de aanschaf van middelen voor de bewegingsroute en voor de aanschaf van een echo apparaat voor de afdeling cardiologie. Lees hier het persbericht van Eilanden Nieuw van 30-4-2019.

  2018
  en ouder
  Archief

   
  Copyright 2015. All rights reserved.
  Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu