Archief - Vrienden van het van Weel Bethesda Ziekenhuis

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Archief
2018  
5 dec. Sinterklaas heeft cadeautjes aan het ziekenhuis gegeven namens de stichting. Lees hier de persberichten van Eilanden Nieuws van 6-12-2018 en Groot Goeree van 11-12-2018.
12 sept. Voor de poli oogheelkunde heeft de stichting een handtonometer kunnen kopen. Dit apparaat meet snel en accuraat de oogdruk en is vooral handig bij patienten die niet of stil achter het vaste apparaat kunen zitten zoals kinderen en bedlederige patienten. Lees hier het persbericht van het Eilanden nieuws van 14-9-2018 en Groot Goeree van 18-9-2018.
14 juli De Stichting heeft met een kraam op de kringloopmarkt in Ouddorp gestaan. Het was een mooie dag waarop twee bestuursleden de voorbijgangers konden aanspreken en bekend konden maken wat de doelstellingen van de stichting zijn, in de hoop meer vrienden te krijgen. 10 % van de opbrengst (= € 800,-) van de hele markt is geschonken door de Doopgezinde gemeente Ouddorp aan de stichting. Wij zijn daar heel dankbaar voor.
In de spaarpot die op de kraam stond zat € 7,25.
9 juni De stichting is uitgekozen als goede doel bij de jaarlijkse kringloopmarkt van de Doopgezinde gemeente in Ouddorp. Deze markt wordt gehouden op 14 juli 2018. De stichting zal daar ook staan met een kraam. Lees hier het persbericht van het Eilanden nieuws van 3 juli 2018.

2017    
20 sept In de bestuursvergadering is dr. P.J. Helmsing afgetreden als voorzitter. Hij is opgevolgd door dhr. C.C.J. Olsthoorn.
27 jul De Stichting heeft een mooi bedrag ontvangen zijnde het resultaat van een fair.
27 jun De Stichting heeft de aanschaf van een mobiel echo-apparaat voor de afdelingen longgeneeskunde en reumatologie kunnen realiseren. Zie ook de resultatenpagina
03 feb De stichting Mannenzang G-O heeft een 7e CD met nieuwe opnamen uitgebracht. De Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" is als het er aan verbonden goede doel gekozen.
2016    
29 dec Van de Ned. Hervormde Gemeente heeft de Stichting een spontane donatie ontvangen.
15 dec De Stichting heeft ter gelegenheid van een huwelijksjubileum een gift ontvangen
09 nov De Stichting heeft een cheque overhandigd voor hartmassage-apparatuur en 2 ic-bedden.
27 apr De Stichting verwelkomt mevr. Arna de Wit-Mulder als nieuwe penningmeester van de Stichting. De installatie heeft op 27 april plaatsgevonden.
27 apr Binnen de Stichting heeft een wisseling plaatsgevonden. Het bestuur is veel dank verschuldigd aan dhr. Piet van Schelven voor zijn jarenlange inzet voor de Stichting en zijn gastvrijheid voor het bestuur.
2015    
15 okt Op de polikliniek in Hellevoetsluis heeft de Stichting de KNO-poli verblijd met een cheque voor een goede gehoortestcabine en OAE-apparatuur voor baby's / kleine kinderen.
10 sep Serviceclub "De Ronde Tafel" G-O heeft samen met de Stichting een multitouch speeltafel aangeboden aan het geboorte centrum / kinderafdeling.
19 mei De heer J. Breen heeft een legaat toegekend aan de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland".
07 jan De Hervormde Gemeente Ooltgensplaat heeft voor de opbrengst van de kerstactie opnieuw de Stichting als het goede doel gekozen.
2014    
03 dec Als nieuwe partner van de Stichting verwelkomen wij b.v. Graanhandel P. van Schelven uit Nieuwe-Tonge. www.schelven.nl.
10 nov Inperon b.v. heeft belangeloos het aanmeldingsgedeelte van de Stichtingswebsite veilig gemaakt. Opsturen van het formulier gaat nu via een versleutelde verbinding. www.inperon.nl.
09 okt De Stichting heeft een groot bedrag t.b.v. het geboorte centrum aan het ziekenhuis kunnen schenken. Voor de besteding hiervan. Zie onze resultatenpagina (6 maal op > klikken).
07 mei Serviceclub "De Ronde Tafel G-O" ondersteunt opnieuw de Stichting met de organisatie van een "Diner en Blanc".
4 apr De kringloopwinkel "Het Goede Doel" in Spijkenisse heeft de Stichting opnieuw verrast door een prachtig bedrag te schenken.
2013    
11 sep De bouw en fondsenwerving voor het nieuwe Geboorte Centrum is gestart met de overhandiging "Dirkje" aan enkele a.s. moeders. Dirkje is de "knuffel ambassadeur" voor het Geboorte Centrum.
11 sep De Stichting was als goed doel gekozen. Het resultaat van deze wandelactiviteit is bij het begin van het nieuwe schooljaar overhandigd door C.B.S. De Hoeksteen. Zie eveneens onze donatiepagina.
25 jul Aan de Eilanden Nieuws tochten is een goed doel verbonden. De opbrengst van de derde fietstocht op 17 juli was voor de Stichting. Zie eveneens onze donatiepagina.
10 jul Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Keukencentrum Tieleman in Middelharnis mocht de Stichting een prachtig bedrag voor het Geboorte Centrum ontvangen.
11 apr Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de golfclub Roxenisse in Melissant was de Stichting het goede doel. Overhandiging cheque voor het nieuwe Geboorte Centrum. Zie eveneens onze donatiepagina.
08 jun Serviceclub De Ronde Tafel G-O ondersteunt het nieuwe project Geboorte Centrum van de Stichting met de organisatie van een "Diner en Blanc".
11 apr De Stichting heeft een cheque voor 10 infuuspompjes aan de afdeling oncologie van het ziekenhuis overhandigd. Zie de resultatenpagina.
07 mrt De Rabobank G-O heeft een netwerkbijeenkomst georganiseerd bij TBP in Dirksland. De Stichting heeft hier een presentatie gegeven en mocht een cheque in ontvangst nemen.
05 feb De Emmauskerk heeft een sprokkelmarkt georganiseerd. Een deel van de opbrengst is aan de Stichting gedoneerd.
30 jan Het 15-jarig bestaan van het bedrijf DeltaRent en de 50-ste verjaardag van de eigenaar was een mooie gelegenheid om een fraaie donatie aan de Stichting te doen.
2012    
08 nov Bij de Agrimarkt in Middelharnis kon gedurende een half jaar statiegeld bonnetjes van de retourette gedoneerd worden aan de Stichting. Op 8 november is een cheque overhandigd. Zie www.retourette.nl.
28 jun Twee speciale rolstoelen voor neurologische patiënten zijn door de Stichting overhandigd aan het ziekenhuis. Zie eveneens onze resultatenpagina
07 mei Bij de Agrimarkt in Middelharnis kunnen gedurende een half jaar statiegeld bonnetjes van de retourette gedoneerd worden aan de Stichting. Zie www.retourette.nl.
15 feb Serviceclub "De Ronde Tafel" G-O organiseert op vrijdag 3 maart opnieuw een fundraising diner. De opbrengst is bestemd voor de Stichting.
2011    
10 nov De Exoduskerk heeft een deel van de opbrengst tijdens de "Ontmoetingsdagen" bestemd voor de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" ten bate van een neuro(rol)stoel.
10 nov De Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" heeft een tweede cheque voor de videokamer in het ziekenhuis overhandigd aan de directeur medische zaken. Het project videokamer is hiermee afgerond.
04 sep De Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" heeft en mooie bijdrage ontvangen bij gelegenheid van een 70-ste verjaardag.
26 jul Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat decoratie en verlichting een rustige omgeving kunnen creëren, waardoor o.a. een kindvriendelijke behandeling wordt bevorderd. De Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" heeft voor dit doel een geschikt plafond aan de kinderafdeling geschonken.
08 apr Serviceclub "De Ronde Tafel" op Goeree-Overflakkee organiseert op vrijdagavond 6 mei een fundraising diner met veiling. De opbrengst is bestemd voor de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland".
08 apr Serviceclub "De Ronde Tafel Goeree en Overflakkee" heeft er voor gekozen om de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" voor een jaar lang financiëel te ondersteunen.
02 feb Het stimuleringsfonds van de Rabobank Goeree-Overflakkee steunt projecten welke van plaatselijk belang zijn. De Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" heeft een donatie ontvangen welke bestemd is voor haar project "Videokamer".
2010  
21 dec Serviceclub "Kiwanis" Goeree-Overflakkee heeft de opbrengst van haringparty 2009 voor de videokamer bestemd. Overleg over kinderen met topspecialisten van elders wordt hiermee gerealiseerd.
13 dec Voor het ziekenhuis is de mogelijkheid tot het gebruik van een videokamer van toenemend belang. De Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" heeft een mooie bijdrage hieraan kunnen leveren.
16 okt Door jonge spartaantjes is op zaterdag 16 oktober op het nieuwe sportcomplex van de voetbalvereniging "De Jonge Spartaan" namens de Club 15/50 van de vereniging een cheque aangeboden aan de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland".
29 sep Als u een deel van uw vermogen wilt schenken of nalaten aan een goed doel kan de Charity Desk van de Rabobank u helpen bij het maken van een juiste keuze. De Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" is opgenomen in de database van de Rabo Charity Desk.
21 jan Op zaterdag 20 maart vindt in het ziekenhuis de Open Dag plaats die oorspronkelijk in het kader van het 75-jarig jubileum van het ziekenhuis, in september van het afgelopen jaar gepland stond. Door de opkomst van de nieuwe influenza A-griep (Mexicaanse griep) is de Open Dag toen afgelast. De Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" zal met een stand op deze dag vertegenwoordigd zijn.
2009  
19 dec De door mevr. Coby van Schelven bereidde flakkeese erwtensoep is op de kerstmarkt in Oude Tonge, met assistentie van mevr. Wijna Westra, helemaal uitverkocht. De kosten voor de standplaats zijn gedragen door Baby, Kleuter en Tienershop van Kempen uit Oude Tonge.
03 nov Jaarlijks stelt de club 15/50 van voetbalvereniging "De Jonge Spartaan" een bedrag beschikbaar voor een goed doel. Voor het seizoen 2009 / 2010 is de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" als het goede doel gekozen.
18 okt De Hervormde Gemeente in de Langstraat heeft op 18 september een Sing-In gehouden. Tijdens deze sing-in is een collecte gehouden, waarvan de opbrengst, na aftrek van de gemaakte kosten, is geschonken aan de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland".
01 okt Vandaag heeft de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" 5 hooghekken bedden en een modern warmtebed / couveuse formeel overgedragen aan de kinderafdeling van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Daarnaast is de aanschaf van een vacuümpomp voor wondbehandeling die door meerdere afdelingen gebruikt kan worden, gerealiseerd. Dit is mogelijk gemaakt door de bijdrage van de Omloop 2008.
21 aug Bij de sluiting van de 2-jaarlijkse quilttentoonstelling van de Quiltkring Goeree-Overflakkee in de Toren van Goedereede vindt de trekking plaats van het lot waaraan als prijs de groepsquilt is verbonden. De gelukkige winnaar was een bezoeker uit Goes. De opbrengst van de loterij is voor de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland"
06 aug Vandaag heeft de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" 10 wiegen voor gezonde zuigelingen formeel overgedragen aan de verloskundige afdeling van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Deze wiegen zijn geschonken door ExxonMobil / Esso. Deze gift is het resultaat van de in 2008 gehouden veiligheidsactie op de raffinaderij en chemiefabriek van Esso in het Rotterdam-Botlek gebied.
02 jun De Ouddorpse vissers (Jaap Tanis, Sjors 't Mannetje en Hans Tieleman) hebben tijdens het Pinsterweekend verse vis (geschonken door alle Ouddorpse vissers) gebakken op Camping "De Grevelingen" voor de Stichting.
09 mei In de toren van Goedereede is op 9 mei een tentoonstelling geopend met prachtige quilts van de Quiltkring Goeree Overflakkee. Gedurende de tentoonstelling worden lootjes verkocht. De hoofdprijs van deze verloting is de Groepsquilt 2009. De opbrengst van de verloting is bestemd voor de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland".
19 jan De Toneelgroep "De Klokkedieven" uit Goedereede geeft een aantal uitvoeringen in maart en april. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland".
2008  
20 dec Tbp Electronics in Dirksland heeft dit jaar géén kaarten met eindejaarswensen aan haar relaties verzonden. In plaats daarvan heeft Tbp Electronics via 'n e-mail bericht aan al haar relaties: "Fijne feestdagen en de beste wensen voor 2009" doen toekomen. In dit e-mail bericht was het logo van de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" opgenomen. Het bedrag wat hiermee bespaard is, heeft Tbp Electronics aan de Stichting geschonken.
19 dec Esso / ExxonMobil raffinaderij en haar chemiefabriek in Rotterdam-Botlek hebben in het kader van een veiligheidsactie gedurende de zomervakantietijd een bedrag beschikbaar gesteld voor elke veilige werkdag. Het bedrag is bestemd voor de aanschaf van 10 kinderwiegen voor pasgeborenen. Zie eveneens onze donatiepagina.
27 nov Vandaag heeft de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" de eerste 3 hooghekkenbeddem kunnen overhandigen aan de kinderafdeling van het ziekenhuis. Met deze feestelijke gebeurtenis zijn de eerste resultaten van de Stichting zichtbaar geworden.
20 nov Hervormde Gemeente van Ooltgensplaat laat weten zij opnieuw de opbrengst van de kerstpostactie aan de Stichting willen schenken.
30 okt Het resultaat van de Omloop is door de Omlooporganisatie bekend gemaakt. Het fantastische bedrag van € 45.000,-- is beschikbaar voor deze Stichting.
23 aug De Omloop 2008 is onder barre nachtelijke weersomstandigheden gelopen. Een kleine fotoimpressie van de Omloop is hier te zien.
14 mei De activiteitencommissie van de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp heeft laten weten dat zij de opbrengst van de jaarlijkse kringloopmarkt, die op 21 juni in Ouddorp gehouden wordt, ter beschikking van de Stichting zal stellen.
18 mrt De organisatie van de Omloop Goeree-Overflakkee heeft bekend gemaakt dat zij de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland" als HOOFDDOEL heeft gekozen!!! Deze 19e Omloop wordt gelopen op 22 en 23 aug 2008. De Omloop voert langs de randen van het voormalig eiland Goeree-Overflakkee over dijken, slikken en het strand. Start en finish zijn in Ooltgensplaat en de afstand van 110 km dient binnen 24 uur afgelegd te worden. Op de website van de Omloop zijn de resultaten van alle deelnemers terug te zien.
16 feb De kringloopwinkel in Spijkenisse zal half maart aan diverse goede doelen ee cheque geven ter gelegenheid van haar 10-jarig jubileum. Onze stichting is hiervioor uitgenodigd.
14 feb Camping en Recreatiepark "De Klepperstee" in Ouddorp zal begin juli een kindersponsorloop houden. De opbrengst hiervan is bestemd voor het beddenproject van de Stichting.
14 jan De Rabobank Goeree-Overflakkee biedt de Stichting de mogelijkheid om een project, ter verkrijging van naamsbekendheid van de Stichting, in te dienen bij het Stimuleringsfonds van de Rabobank Goeree-Overflakkee.
2007  
27 nov De woningbouwvereniging "Dirksland" zegt toe de kosten van het eerste hooghekkenbed voor haar rekening te nemen.

 

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu